De stichting heeft ten doel het behartigen van de belangen en het bevorderen van participatie en medezeggenschap van Turkse ouders in het onderwijs en daardoor bij de Rijnmondse  samenleving en voorts al hetgeen dat daarmee rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, waardoor integratie, participatie en acceptatie in de samenleving bewerkstelligd wordt.
Nader ingevuld, stelt de stichting zich het volgende doel:

1.     Het op stedelijke niveau behartigen van de belangen van Turkse kinderen en hun ouders in het onderwijs.

 2.     Turkse ouders actief betrekken bij het onderwijs (in aansluiting op de activiteiten die in de wijken binnen de deelgemeente Prins Alexander worden ondernomen door de Turkse ouders).

3.     Organiseren en begeleiden van activiteiten op het gebied van kunst en cultuur voor de Turkse kinderen en hun ouders.

4.     Turkse ouders ondersteuning bieden, bij eventuele vragen, bij de opvoeding van en tijdens de studie van hun kinderen.

De activiteiten van de stichting zijn voornamelijk gericht op de opvoeding en het onderwijs, zowel naar de Turkse ouders toe als de onderwijsinstellingen en de overheid. Daarnaast wordt er ook volop aandacht besteed aan de ontwikkeling van onze kinderen op het gebied van kunst en cultuur. Door middel van deze activiteiten willen we de integratie en acceptatie proces in onze samenleving bevorderen.

De stichting heeft de deelgemeente Prins Alexander als pilot uitgekozen en wil de komende twee jaar een goede basis neerzetten. Daarna wil de stichting de werkzaamheden verbreden naar de andere deelgemeenten in Rotterdam en na een aantal jaren wil de stichting volledig actief zijn in het hele Rijnmond gebied.

STOR zal zich in deze periode voornamelijk toeleggen op de groepen 7 en 8 van de basisschool en groep 1 en  2 van het voortgezetonderwijs.

 

Please publish modules in offcanvas position.